Wat is Jouw talent? Wij helpen jou met het ontdekken van JOUW talent! Met meer dan 10 jaar ervaring in muzikale cursussen staat LaDoMi Music&More op voor iedereen die zijn/haar talent wilt ontdekken op het gebied van muziek.

Muziekles Rotterdam

De vraag naar betaalbaar en kwalitatieve muzieklessen is groot. Kinderen, (jong)volwassenen en ouderen willen steeds meer bezig zijn met een mooie, leuke hobby, waaronder betaalbare muzieklessen. Het idee om muzieklessen te geven is ontstaan in de gemeente Rotterdam-Overschie. Hier is de vraag naar muzieklessen nog steeds groot en is het een doorslaand succes. Met dat succes zijn wij niet stil gaan zitten. Zo is LaDoMi Music&More actief les aan het geven op 5 bekende locaties in Rotterdam. De locaties bevinden momenteel nog in Rotterdam Zuid. In de toekomst gaan we onze lesprogramma’s verder uitbreiden naar locaties in Rotterdam-Noord, Rotterdam-West, en Rotterdam-Oost.

Redenen om te beginnen met het bespelen van Instrumenten:

De reden dat LaDoMi Music&More de focus leggen op muzikale activiteiten/lessen heeft te maken dat het wetenschappelijk is bewezen dat muzieklessen goed zijn voor de cognitieve vaardigheden en voor de ontwikkeling van de hersenen. Verder heeft het bespelen van een instrument meerdere voordelen. Ook heeft het bespelen van een instrument wetenschappelijk aangetoond dat het stress verlicht. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat het bespelen van instrumenten verlichtend werkt. Met het bespelen van een instrument word je socialer. Het bespelen van een instrument geeft je meer zelfvertrouwen. Verder heeft het bespelen van een instrument voordeel op het kweken van geduld en discipline. Na een aantal lessen strikt en gedisciplineerd te werk te gaan zal dit na een aantal lessen zijn vruchten gaan afwerpen.
LaDoMi Music&More is een bedrijf dat zich focust op het geven van muzieklessen en uitvoerbare kunsten.

Ontwikkelingen

LaDoMi Music&More heeft in 2019 een mijlpaal bereikt met het aantal leerlingen. Maar ook in 2020 willen wij doorgroeien. Ons doelstelling is dan ook om jong of oud aan muziek of in ieder geval in contact te brengen en te verbinden met muziek. Op naar meer muzieklessen in heel Rotterdam!

Uit het onderstaande halen wij onze krachten en passie:

– Iedereen is een superheld met superkrachten.
– Wij geven om ieder zijn talent en vinden dat u geen volgnummertje bent.
– Iedereen heeft een talent en heeft recht om deze te ontdekken om vervolgens te kunnen ontwikkelen.
– Wij zetten ons extra in voor gemotiveerde mensen die zijn/haar talent willen ontdekken of aanwakkeren.

Diverse verschillende muzieklessen in Rotterdam

De diverse cursussen worden aangeboden in korte behapbare en makkelijk te begrijpen lespakketten. Deze worden afgestemd op de leeftijden van de cursisten. Een lespakket bestaat uit 12 lessen.

In deze 12 lessen leer je het volgende:

 1. Het omgaan met het instrument
 2. Het begrijpen van het instrument waar het uit is gemaakt.
 3. Het onderhouden van het instrument
 4. Hoe vind je een goed instrument
 5. Speeltechniek op de verschillende instrumenten.
 6. Focus op gevoelsmatig bespelen van het instrument.
 7. De bijhorende muziektheorie om muzieknoten te lezen, te begrijpen en zelf uit te kunnen schrijven.

Basis-Keyboardlessen Rotterdam

In het lespakket van de Keyboardlessen leer je de basisbeginselen van het bespelen van het keyboard. De volgende onderdelen komen aan bod:

 • Spelen van simpele liedjes op het keyboard
 • De toonladder
 • Akkoorden
 • Herkennen van tonen
 • Het bespelen van meerdertalige liederen.

Basis muziektheorie-lessen in Rotterdam

Bespeelt u al een instrument vanuit bijvoorbeeld muzikaal gehoor maar kunt u geen noten lezen? We geven ook muziektheorielessen. Hier leert u wederom de basisbeginselen van het lezen en begrijpen van muzieknoten en muziekschrift.

 • Het begrijpen van muzieknoten
 • Het lezen van muzieknoten
 • Het leren van de basis-muziektheoretische betekenissen en elementen.

Sazlessen

De saz, oftewel in de volksmond de baglama. De bağlama of Saz is een Turks snaarinstrument dat bestaat uit 3 gegroepeerde snaren. Er zijn meerdere soorten afmetingen en verschillende soorten stijlen. De bağlama wordt in Nederland doorgaans saz genoemd. De saz is een snaarinstrument wat twee dubbelkorige snaren en een tripelkorige snaar. Het is een muziekinstrument uit de ‘familie’ van langhalsluiten. Het kent zijn oorsprong uit Centraal-Azië. De naam bağlama duidt exact het instrument aan, terwijl de bekendere naam saz feitelijk eerder snaarinstrument betekent.
De houten klankkast van de saz bestaat uit een stuk en wordt soms aan de zijkant rondom ingelegd met andere houtsoorten. Dit heeft als doel ter versiering. De stempinnen staan niet in een vlak maar staan zowel dwars op de hals (zoals bij een viool) als aan de onderzijde van de hals.
Het Saz instrument wordt bespeeld met een dun langwerpig plectrum. Deze ‘saz plectrum’ is ‘zachter en soepeler’ dan een ‘gitaar plectrum’.
De bağlama is niet alleen in Turkije een zeer populair instrument, en wordt gemaakt in een groot aantal afmetingen.
Van klein naar groot:

 • Cura saz
 • Üçtelli saz
 • Çöğür saz
 • Tambura saz
 • Bağlama saz
 • Bozuk saz
 • Meydan saz
 • Aşik saz
 • Divan saz
 • Baş saz

Tijdens de Sazlessen leert u het volgende:

 • De onderdelen van de saz/baglama kennen
 • Het bespelen van de saz
 • Het onderhouden van de saz
 • Het leren spelen met gevoel en snelheid
 • Het spelen van liedjes uit meerdere talen.

Vioollessen Rotterdam

Het lespakket van vioollessen bestaat uit wederom uit het basisbeginselen van het bespelen van de viool. De familie van de viool bestaat uit meerdere maten en soorten. Zo bestaat er bijvoorbeeld een altviool, een cello, een viola en de welbekende viool. Het is niet bekend wanneer de eerste viool is ontstaan maar in de volksmond is het bekend dat de eerste viool is gebouwd in Italië.
Wat is een viool? De viool is een snaarinstrument, en heeft vier snaren. Deze snaarinstrument is het kleinste lid van de vioolfamilie, en heeft het hoogste bereik. Door de snaren in trilling te brengen wordt de klank voortgebracht. Dit doe je met een strijkstok, ook wel arco genoemd, of door te tokkelen met de vingers (pizzicato).
De houten klankkast dient om het geluid van de trillende snaren te versterken. De viool wordt doorgaans bespeeld door het instrument tussen kin en schouder te klemmen. Daarnaast dien je met de vingers van de linkerhand de snaren tegen de ebbenhouten toets te drukken. Hierdoor verkort de snaar (en dus hoger doen te klinken) of de vingers op te heffen voor lagere tonen.

Zanglessen Rotterdam

in de 12-les durende pakket van de zanglessen leert u de basisbeginselen van het gebruiken van uw stem om te kunnen zingen.

 • Basis zangtechniek
 • Het leren beheersen van uw stem tijden het zingen van hoge tonen.

Muziekritme beheer lessen in Rotterdam

Het is belangrijk om gevoel voor ritme te hebben bij het bespelen of leren van een instrument. Hiervoor worden er in de lespakketten ook aandacht besteed aan ritme en “feeling”.
Gevoel voor ritme of beter gezegd gevoel voor muziek is heel belangrijk. Net zoals bij dansen speelt ritme in het bespelen van muziek een grote rol.

Address & Contact

Our Address

-

Telephone

-

Email

-

Web

-